Crytek: "Next-gen consoles niet krachtig genoeg voor Crysis"

Bernd (Retuobak)
De Duitse ontwikkelaar Crytek, die momenteel bezig is met een van de eerste games met DirectX10 ondersteuning, de first person shooter Crysis, was natuurlijk ook aanwezig op de games convention te Leipzig. Op deze games convention sprak het Duitse Heise.de met Bernd Diemer, senior game designer bij Crytek. Diemer ontkende nogmaals de ontwikkeling van een Xbox 360 en/of PlayStation 3 versie van Crysis en zei daarbij dat de consoles te zwak waren om de game te kunnen draaien.

Daarbij liet Diemer wel weten dat de engine die gebruikt wordt voor Crysis, de CryEngine 2, gebruikt kan worden voor games op de Xbox 360 en PlayStation 3. Ondenkbaar is het dus niet dat er een Crysis spin-off zal komen voor 360/PS3 zoals dat ook al gebeurde bij Far Cry (Instincts) op de Xbox.

Diemer benadrukte tevens nogmaals de voordelen van DirectX10 bij de game. Ondanks dat je dezelfde grafische kwaliteit zou kunnen bereiken met DirectX9 videokaarten, is deze kwaliteit met DirectX10 hardware met veel minder kracht te bereiken. Daarnaast zou het programmeren voor DirectX 10 de ontwikkelaar veel werk uit handen nemen.

Crysis moet ergens deze winter in de schappen liggen.