PS3 nog niet in productie; tekort dit jaar onvermijdelijk

Morthill
Onlangs kwam de Yankee Group met een voorspelling voor de marktaandelen van alle consoles in 2011. Volgens hen zou Sony flink wat verliezen ten opzichte van hun huidige marktaandeel, terwijl Microsoft flink zou stijgen. Nintendo zou de dikke verliezer worden in de huidige generatie. Respectievelijk 44%, 40% en 16% zouden de drie gaan behalen.

Gamespot interviewde over deze cijfers Kaz Hirai, President van Sony Computer Entertainment America. Hierin deed Hirai een aantal opvallende uitspraken, zo verwacht hij namelijk dat het bedrijf tegen het einde van dit jaar vier miljoen PS3's heeft verscheept, maar ondertussen is het apparaat nog steeds niet in productie. Aangezien Sony twee miljoen consoles klaar wil hebben op de launch betekent dit dat ze zo'n 700.000 consoles per maand moeten fabriceren en deze ook nog naar de juiste markt moeten verschepen voor de launch en dan moeten er nog twee miljoen klaar zijn anderhalve maand later. Ondanks dat het lastig lijkt, heeft Hirai er alle vertrouwen in dat Sony de consoles op tijd bij de consument kan brengen.

Over het online netwerk had Hirai wel positieve dingen te melden. Zo zal het netwerk in Japan de 11e van november online gaan, tegelijk met de launch kortom, en in Amerika en Europa zal het gebeuren op de 17e. Zodra je de console hebt zul je dus gelijk online kunnen.

Voor het volledige interview kun je hier terecht.