$81 miljoen verlies voor EA

Maarten (kepler)
Electronic Arts heeft in het eerste fiscale kwartaal (eindigde 30 juni 2006) een verlies gemaakt van 81 miljoen dollar. Dit is echter minder dan verwacht en de omzet is met 13% gestegen. De reden voor het verlies is de komst van de next-gen en de initiële hoge ontwikkelings kosten voor deze consoles. Een andere reden is dat er niet genoeg verdiend is met de aandelen verkoop.

EA is er trots op dat ze de grootste uitgever zijn voor de Xbox 360 en ze zijn op schema voor een sterke line-up voor de PS3. Ook zijn ze hard bezig met het ontwikkelen voor de Nintendo DS en de Wii.

In vergelijking met vorig jaar is er meer verlies gemaakt (53 miljoen dollar het vorige jaar), maar er is wel meer omzet gedraaid dan verwacht. Dit jaar heeft EA een omzet gedraaid van 413 miljoen dollar, tegen 365 miljoen vorig jaar.

De games die voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de grote omzet zijn: 2006 FIFA World Cup, Battlefield 2: Modern Combat, Need for Speed Most Wanted, The Sims 2 en Fight Night Round 3. Vooral FIFA World Cup heeft een belangrijke rol gespeeld, mede natuurlijk door het WK voetbal. Er zijn meer dan 2.8 miljoen stuks verkocht van FIFA World Cup voor 30 juni.

Op de PC is The Sims 2 Family Fun Stuff 700.000 keer verkocht, maar ondanks de sterke verkopen van andere Sims 2-games is de PC-omzet gedaald met elf procent. Dit komt vooral door de sterke verkopen van vorig jaar van Battlefield 2. Op de console is een stijging van 6 procent te melden in de omzet en EA zegt dat dit komt door de Xbox 360.