Collapse: non-stop post-apocalyptische actie

David (Delraich)
Buka Entertainment en CREOTEAM hebben de actie-titel Collapse aangekondigd. Dit als voorbode voor de "echte" presentatie op de Games Convention in Leipzig, later deze maand. De developers beschrijven de game als non-stop actie, maar ook een adventure.

Het jaar is 2096. Bloeddorstige creaturen uit andere dimensies storten zich op de aarde. Bijna niks blijft heel. Natuurlijk blijft er wel wat over, en een eeuw later neem jij de rol aan van een van de Lords. De Lords zijn een elite-groepje krijgers, die zich als enige (kunnen) verzetten tegen de aliens en ander gespuis (zeg maar de Asterix en Obelix van de toekomst). Uiteraard is dit allemaal gewoon een slap excuus voor dikke knokpartijtjes.

De makers hebben veel tijd gestoken in het waarheidsgetrouw weergeven van de karakters, of in ieder geval hun bewegingen. Met behulp van Motion-Capture hebben ze ervoor gezorgd dat alle ongelofelijke acrobatische toeren die je personage uithaalt er toch realistisch uit zien (of hyper-realistisch als zij het zelf noemen). Verder beschikt de game over een uitgebreid combo-systeem, waarbij zowel de muis als het keyboard worden gebruikt voor "amazing and painful" combos.

Verwacht meer info aan het eind van maand, na de Game Convention. Op de game moet je iets langer wachten; deze staat pas gepland voor Q4 2007.