Microsoft Europa niet bang voor de launch van de PS3 en Wii

Maarten (kepler)
Richard Teversham, marketing directeur Microsoft Europa, heeft in een interview aangegeven dat ze niet bang zijn voor de launch van PS3 en Wii. Daarnaast vertelde hij ook nog dat Microsoft een aantal verrassingen voor de Xbox 360 in petto heeft voor het einde van dit jaar.

Teversham betwijfelt of Sony en Nintendo een goede launch voor elkaar kunnen krijgen in Europa. De PS3 zal de eerste dag gelijk uitverkocht zijn en hij vraagt zich af hoe weinig consoles er naar Europa zullen komen. Ook de prijs van de PS3 ziet Teversham als een probleem en hij verwacht dat veel mensen zullen wachten op een eerste prijsdaling, of een 360 zullen kopen. Verder bevestigde hij dat er voor de Xbox 360 dit jaar geen prijsdaling zal komen.

Over de launch van de Nintendo Wii heeft hij ook twijfels. Nintendo zal volgens hem niet genoeg consoles kunnen produceren om aan de vraag te voldoen. Hij omschreef de Wii als een GameCube met een DVD-speler: "And although Wii is almost a GameCube with a DVD drive, is Nintendo going to have enough quantity to satisfy the demand?"