Stekker uit Iron Man

J (SocialDisorder)
In januari van 2003 presenteerden Activision en Marvel trots een uitgebreid samenwerkingsverband. Activision ging games uitgeven op basis van de vier populairste comics uit de Marvel-stal. De X-men, Spider-Man, Fantastic Four en Iron Man waren in deze deal inbegrepen, en Activision mocht tot 2009 games laten maken op basis van deze comics en eventuele films die gebaseerd waren op de comics.

Inmiddels zijn we twee en een half jaar verder, en heeft Activision gretig gebruik gemaakt van deze overeenkomst. In de tussentijd heeft Activision onder meer Spider-Man 2 (2004), Fantastic 4 (2005) en X-Men: The Official Game (2006) uitgebracht.

De ontwikkeling van een game gebaseerd op de ingeblikte held van Marvel, Iron Man, en de productie van de film waren beide al enige tijd onderweg. De film staat gepland voor een release in mei van 2008. Een ideale datum om een zomer-blockbuster te lanceren.
En een videogame gebaseerd op een zomer-blockbuster zou een aardig omzet kunnen opleveren, is de algemene verwachting. Vooral omdat de game gepland stond voor een launch in mei van 2008.

Activision heeft echter besloten niet alleen te stoppen met Iron Man, maar de rechten op de comic volledig op te geven. Een duidelijke verklaring is er nog niet vanuit Activision.



Iron Man zit momenteel muurvast

Behalve de vraag waarom Activision de rechten opgegeven heeft, rijst ook de vraag wie het spel nu uit gaat geven.
THQ weet van niets, EA en Midway beweren ook niet met een project bezig te zijn gebaseerd op de geel-rode man van staal. Take-Two weigert commentaar op geruchten te geven.

Biedt Marvel dan een licht in de duisternis? Niet echt. Deze herfst kunnen we een officieel bericht omtrent de Iron Man game verwachten. Tot die tijd zullen we het met de teaserposter van de film en de comics moeten doen.