Dead Rising geband in Duitsland of niet?

Zoals we eerder al konden lezen, zou het spel Dead Rising van Capcom geband zijn in Duitsland, omdat het niet door de leeftijdskeuring heen is gekomen. Is dit nou wel echt het geval?

De site 1up.com ging direct naar de developer toe en kreeg als commentaar: "Het spel is niet geband in Duitsland. Het staat gepland voor release op 8 september." Wat is hier aan de hand, zal je je wellicht afvragen.

De Duitse blogger Boris Schneider-Johne legt uit op zijn weblog uit dat de USK, de Duitse ESRB, weigert de game een leeftijdsrating te geven. Dit betekent dat de BPjM (een organisatie die toezicht houdt op media die schadelijk kunnen zijn voor jeugdigen) later de mogelijkheid heeft om het spel een "ban" te geven door adverteren en promotie van het spel, waaronder in-store vertoning, te verbieden. Het gebrek aan een leeftijdsrating betekent al dat het spel niet verkocht mag worden aan minderjarigen.

Aan de andere kant - en nu wordt het echt raar - geeft Microsoft bedrijven geen toestemming games uit te brengen voor de 360 zonder dat ze gekeurd zijn. Dus terwijl het spel legaal verkocht kan worden aan volwassenen in Duitsland, kan het niet gepubliceerd worden. Dit komt in feite op het zelfde neer als een ban door de overheid. En wij maar denken dat ons gedoogbeleid raar was...

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken; door gebrek aan een keuring, wordt het ouderlijke toezichtsysteem van de 360 nogal nutteloos, waardoor kleine kinderen alsnog weinig moeite zullen hebben om te spelen. Zeg maar net zoiets als je grote broer laten halen.


Wir haben es nicht gewusst!