Cartoon Network MMO in 2008

koei
Cartoon Network heeft aangekondigd dat er in 2008 een Cartoon Network MMO zal gaan verschijnen. Het bedrijf is bekend van zijn vele tekenfilm personages zoals Dexter, Cow & Chicken en Johnny Bravo en de kans is groot dat je deze figuren dan ook terug zult gaan vinden in de game. 1up interviewde Paul Condolora, Vice President van Cartoon Network, over de aangekondigde MMO die het voorlopig nog even zonder naam moet doen.

Het spel zal voornamelijk draaien om de bekende cartoon figuren, maar het spel zal ook interessant zijn voor (jonge) gamers die de cartoons niet kennen. Het zal iets weg hebben van Disney's Toontown Online, dat draait om het maken van online contacten. De game zal door Cartoon Network zelf uitgebracht worden, in tegenstelling tot alle andere Cartoon Network-games. Het bedrijf ziet in dat de gamesmarkt steeds belangrijker wordt en wil ook in deze branche groeien.

Het spel zal de eerste tijd enkel voor de PC verkrijgbaar zijn, maar mogelijk komen daar in de toekomst nog consoleversies bij.

"This MMOG is a key part of Cartoon Network's growth strategy, and is an important complement to our mobile, broadband and our existing online business. With the MMOG, mobile content, our Web sites and, of course, our linear network, Cartoon Network is always on for kids," aldus Cartoon Network manager Jim Samples over de game.

Het gehele interview kun je hier lezen.