King's Quest III gereed

Astrid (lizardtattoo)
Voor iedereen die met weemoed terugdenkt aan die oude Sierra adventures is er goed nieuws: King's Quest III is af. Het gaat uiteraard niet om het origineel, die was in 1986 al af, maar een complete remake met nieuwe graphics. Aan het verhaal is niets veranderd maar de tekstinterface heeft plaatsgemaakt voor een point'n'clickversie. Ook is het spel voorzien van een soundtrack en zijn er cutscenes en portretjes tijdens gesprekken toegevoegd.
Developer Infamous Adventures heeft het spel vandaag afgerond en vrijgegeven om te downloaden (43 MB). Een mirror vind je hier.

Infamous Adventures heeft dit derde deel in de serie bewerkt omdat ze het erg jammer vonden dat het origineel op de meeste computers niet meer werkt. Ze besloten de graphics op te poetsen tot op het niveau van KQ V en VI. De Executive Producer van Infamous Adventures, Klytos: "Wij zijn gek op dit spel en we vonden dat het verhaal zelfs na twintig jaar nog actueel is en, nog belangrijker, nog steeds leuk. We wilden een nieuwe generatie spelers kennis laten maken met de klassiekers en oudere spelers die zich het origineel nog herinneren iets nieuws en speciaals laten zien. We denken dat we daarin geslaagd zijn. Laat ons weten wat je ervan vindt!"

Volgende week komt er ook nog een speechpack uit.



Origineel en remake



Eerder werden door AGD Interactive al deel I en II voorzien van nieuwe graphics. Een andere groep werk aan een onofficieel negende deel (The Silver Lining).