WoW ruimt op

Jaap (dikkedorus)
De mensen bij World of Warcraft zijn druk in de weer geweest. In lijn met Blizzards agressieve aanpak tegen cheaters hebben ze in mei meer dan 30.000 accounts geband. Naast het sluiten van accounts is er ook meer dan 30 miljoen ‘gold´ uit de economie verwijderd.



De accounts die zijn verwijderd hielden zich bezig met activiteiten die in strijd zijn met de “Terms of Use” van de populaire MMORPG. Dit kwam meestal neer op het gebruiken van externe programma’s om automatisch geld of items te genereren. Dit heeft een zeer grote invloed op de economie van de speelwereld. Dat Blizzard bang is voor dit soort capriolen is niet zo gek. De economie van een MMORPG is uiterst onstabiel en moet constant worden bijgeschaafd om de gameplay optimaal te houden.
We will continue to aggressively monitor all World of Warcraft realms in order to protect the service and its players from the harmful effects of cheating. Please note that selling World of Warcraft content, such as gold, items, and characters, can result in a permanent ban of the involved accounts from World of Warcraft.
Aldus de officiële WoW website.