Microsoft komt wel/niet met handheld?!

Chris (afterparty05)
Nadat eerder dit jaar en nog eerder dit jaar de geruchtenstroom uiteindelijk stilviel omdat de zogenaamde mobiele Xbox de Microsoft Origami (een hypermobiele computer) bleek te zijn, is het gerucht dat Microsoft in stilte werkt aan een handheld console weer aangewakkerd. Reden hiervoor is een rapport van het Texaanse onderzoeksbureau “The Diffusion Group”. In hun rapport stellen zij dat de handheld markt jaarlijks goed is voor $3 miljard, en dat Microsoft een unieke kans heeft door de markt te betreden als derde speler naast Nintendo en Sony.

Duidelijk is dat Microsoft natuurlijk de voorzieningen en de technologie heeft om dit te verwezenlijken, maar de officiële lezing blijft dat Microsoft op dit moment niet met draagbare zaken bezig is. Onlangs reageerde Bill Gates overigens wel op de integratie van draagbare apparaten zoals mp3-spelers, mobiele telefoons en handheld consoles, en sprak zijn verwachtingen uit dat over enkele tijd apparaten die meer van deze functies integreren zeker gemaakt zullen worden vanwege de verbeterde hard- en software. Hierin liet hij duidelijk merken dat Microsoft daar ook wel een graantje van mee wil pikken: “But go a few years out, the hardware gets a lot better, we'll be there with the software platform, and I think everybody will just take it for granted that there will be a better device."

Feit is wel dat Microsoft in het verleden heeft laten zien goed in te kunnen spelen op de gamesmarkt, en zeker de grootse investeringen aan kan, wat te zien is bij de introductie van de Xbox. Het antwoord op de vraag of deze kans aan hen voorbij zal gaan kan alleen de toekomst ons geven….