[update] Doorverkopen PS3 games niet mogelijk?

Richard (Richardfun)
Vorig jaar gingen er al geruchten rond dat Sony het onmogelijk zou maken voor PS3 bezitters om tweede hands games te spelen op hun console. Dit zou betekenen dat consumenten niet langer een game kopen, maar alleen een licentie om de game te spelen terwijl de game zelf bezit van Sony blijft. Toentertijd waren dit onbevestigde geruchten.

De site Gamesradar claimt echter dat Sony aan verschillende retailers heeft meegedeeld dat er inderdaad een licentie systeem zal komen voor de PS3, en dat de retailers dus geen 2e hands sectie voor de PS3 in hun winkel hoeven in te richten. Let wel, dit zijn nog steeds geruchten, maar bij het gerucht vorige week dat de 20GB versie van de PS3 niet in Europa zou uitkomen waren ook retailers de bron van de geruchten. Dat gerucht werd vervolgens een week later bevestigd door Ray Maguire van Sony's Computer Entertainment Division in Groot Brittannië.
Wat de geruchten ook meer geloofwaardigheid geeft is het feit dat Sony dit niet ontkent. Hun reactie was als volgt:

"We have made all of the official announcements at E3 and cannot make any further comments at this time. We will be announcing more news running up to PlayStation 3's launch."

Update
Sony heeft bij monde van Jennie Kong vandaag een nieuwe verklaring doen uitgaan en stelt dat er sprake is van onjuiste speculatie.

"We have definitely not been communicating that. It's false speculation. We don't have any further knowledge about this topic - either officially or unofficially, to be frank."