Adventure Everlight aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Begin dit jaar werd in Duitsland een nieuwe developer/publisher opgericht, The Games Company. De line-up van het bedrijf is zeer divers. Na onder andere een voetbalmanager, een kaartspel een een strategiespel op de markt gebracht te hebben, willen ze nu een adventure gaan uitbrengen.

Het spel gaat Everlight - Candles, Fairies and a Wish heten en eind dit jaar voor ongeveer 40 euro in de winkel liggen. De nadruk ligt op zeer gedetailleerde graphics. Er zullen meer dan 20 personages in het spel voorkomen met ieder hun eigen karaktereigenschappen, er zal een dag- nachtritme zijn en creatieve puzzels maken het geheel af.

Middelpunt van Everlight is het buitenbeentje Melvin. Hij wordt op school gepest omdat zijn klasgenoten hem vreemd en in zichzelf gekeerd vinden. Melvin wil eigenlijk niets liever dan in zijn eigen fantasiewereld leven en daar avonturen beleven als ridder of tovenaar. Hij bedenkt allerlei magische spreuken maar keer op keer wordt hij hardhandig in de realiteit teruggesleurd. Als hij op een dag een bijzondere kaars aansteekt komt hij in een wereld terecht waar magie en tijdreizen werkelijkheid zijn.