Informate Heroes (van makers Killer 7)

Roy
In een interview met The Wiire hebben de makers van Killer 7 wat meer informatie verschaft over hun aankomende Wii game, Heroes.

Zoals eerder al bekend was had de game op de afgelopen E3 getoond moeten worden. Dit is helaas niet doorgegaan en daarom komt nu de eerste informatie pas. Een trailer zal waarschijnlijk pas in de zomer getoond gaan worden.

Het gehele development team is op dit moment bezig met twee projecten. Naast Heroes wordt er ook nog gewerkt aan Blood+, een PS2 game met dezelfde grafische engine als Killer 7. Heroes zal een geheel nieuwe engine krijgen en compleet los staan van Killer 7, het is geen opvolger of iets dergelijks.

In Heroes zullen verschillende thema's aan bod komen als geweld en sociale problemen. Politiek zal echter geen rol spelen in de game. Overigens willen de makers van Heroes een game maken die een breder publiek kan dienen dan Killer 7 welke een M (mature, volwassen) rating kreeg in Amerika.

Nintendo is behulpzaam met programmeren, ze geven support en informatie en een developmentkit, maar de game wordt wel puur en alleen door Grasshopper ontwikkeld. De devkit is volgens het team makkelijk te gebruiken. De speaker in de Wiimote zal in Heroes gebruikt gaan worden.

Op dit moment is Heroes een Wii exclusive game, maar dat kan altijd veranderen als de publisher dat wil: We are very sorry about that... that question is very hard to answer because we are developers and [with] publishers, they decide.

Goichi Suda, director en maker van Killer 7 heeft een persoonlijke voorkeur voor de Wii controller boven de 360 en PS3 controller.

De laatste boodschap die Suda wil meegeven aan de gamer is het volgende: After publishing Killer 7 in North America and Europe, [we received] very many e-mails from fans. So please look forward to Heroes. [It] will be extreme game that no one has seen before. Everyone can be surprised about Heroes...[I] want [the game] to make [a] big piece. So many people can play Heroes, but [it's] a completely new game. Many people can play, but extremely new. Het komt er dus op neer dat Heroes een aparte game zal zijn die iedereen moet aanspreken, maar zeker geschikt is voor Killer 7 fans.

Heroes is een game die komt van Grasshopper, de makers van Killer 7 en de publishers zijn Marvelous Interactive en Spike.