Christelijke game: bidden voor de overwinning

Ferdi (FerdiT)
Het succes van de christelijke rockband POD en films als The Passion Of The Christ heeft ontwikkelaar Left Behind Games niet ongemoeid gelaten. Een veertigkoppig team legt momenteel de laatste hand aan de game 'Left Behind: Eternal Forces', de meest ambitieuze christelijke videogame tot nogtoe.

Deze militaire RTS voor de pc speelt zich af in New York, waarvoor de makers 500 blokken van Manhattan natuurgetrouw hebben nagebouwd. De evangelische aspecten zijn duidelijk aanwezig tijdens het spel. Zo moeten de good guys bidden voor een gevecht om hun kans op succes te vergroten en geven scrollen met heilige teksten de speler bovennatuurlijke krachten. Ook is het mogelijk om je leger te vergroten door ongelovige New Yorkers te bekeren tot het Christendom.

Het spel is gebaseerd op de boekenreeks "Left Behind" van Tim LaHaye en Jerry Jenkis. De apocalypstische sci-fi thriller is gevuld met Bijbelse thema's en draait om de strijd tussen goed en kwaad. De boekenreeks werd in 2000 en 2002 al verfilmd met Kirk Cameron (dat knulletje uit Growing Pains) in de hoofdrol.

De game moet in de tweede helft van dit jaar in de winkels liggen.