Activision koopt RedOctane

Arthur (cloudbolt)
Activision heeft vandaag bekend gemaakt dat ze RedOctane op gaan kopen, de publisher van de verrassende PS2-hit Guitar Hero. Activision zegt over de overname dat het hun een vroege voorsprong kan geven in het muziekgenre, waarvan het bedrijf verwacht dat het een van de snelst groeiende genres zal worden in de komende jaren.

Alhoewel Activision niets bekendmaakte over nieuwe Guitar Hero games gaf Ron Doornik, de directeur en strategisch adviseur van Activision een duidelijke verklaring over wat de publisher aan RedOctane zal hebben:
"Het succes dat we deze dagen zien is een sterke indicatie dat Guitar Hero en eventuele uitbreidingen, ports en gelocaliseerde versies het overal goed zullen gaan doen, omdat Guitar Hero op de PS2 alleen al een grote hit was." We denken dat de online mogelijkheden van de next-gen consoles nieuwe en verschillende mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld extra levels te genereren uit gedownloade muziek.

Als voorwaarde bij de deal zullen het management en een paar belangrijke werknemers van RedOctane langdurende contracten tekenen bij Activision. Harde bedragen werden niet genoemd. Activision verwacht ergens gedurende dit fiscale kwartaal, dat doorloopt tot juni, de deal rond te hebben, maar verwacht niet dat de deal voor het einde van het fiscale jaar gevolgen zal hebben voor de inkomsten.