Informatie over de Wii en haar games

Morthill
EGM heeft nieuwe informatie gepubliceerd met betrekking tot de Wii. Daarnaast hebben ze ook een aantal releasedata op een rijtje gezet.

-Klassieke games op de Virtual Console zullen grafisch niet verbeterd worden. Ze zullen wel draaien onder een beeldkwaliteit van 480p.

-1st-party-games van de TurboGrafx, een console ontwikkeld door NEC en Hudson, zullen bij de release beschikbaar zijn. 3rd-party-games volgen later.

-Klassieke spellen zullen een paar dollar kosten voor NES-games, US$5,00 voor SNES-games en US$10,00 voor N64-games.

-Er zullen meer exclusiever 3rd-party-games verschijnen voor de Wii dan voor de GameCube.

-De controller heeft een rumble functie en een luidspreker. Het idee voor de luidspreker komt van Yoot Saito. Hij bedacht het toen hij bezig was met de ontwikkeling van Odama. Het idee is dat je nu als je je controller beweegt bijvoorbeeld geluiden hoort als dat van een lightsabre.

-Als de Wii wordt uitgeschakeld na het spelen van Animal Crossing, dan blijft de Wi-Fi verbinding open. Op deze manier kunnen buitenstaanders langskomen en cadeautjes achterlaten.

-Volgens Nintendo hebben Japanners de keus tussen de PlayStation 3 en de Wii. De Xbox 360 van Microsoft zal geen enkele rol spelen.

-Omdat de Wii geen HD ondersteunt wint zij flink aan processorkracht. Het moet vier tot zes keer zoveel opleveren als wanneer de Wii wel HD zou ondersteunen. Een reden dat Nintendo ervoor heeft gekozen geen HD te ondersteunen is dat het geen stabiel systeem is. De een vind 720p standaard en de ander 1080p.

-Als de Wii wordt uitgeschakeld blijven het geheugen, delen van de processor en Wi-Fi gewoon actief. Nintendo vergelijkt dit met een mobiele telefoon die gewoon SMSjes kan ontvangen als deze uit staat. Deze functie wordt ook gebruikt in Zelda.

-Of er nu 50 of 500 characters in beeld zijn moet voor de gameplay weinig verschil uitmaken.

-Een camera of een microfoon zouden niet praktisch zijn in de controller. Dit komt omdat de speler dan met een microfoon op zit terwijl hij moet bewegen.

-Bij de launch zullen zeven 1st-party-games en dertien 3rd-party-games beschikbaar zijn.

Releasedata voor de VS
Final Fantasy Crystal Chronicles - Herfst 2006
Hudson Flugsimulation - Herfst 2006
Metroid Prime 3 - 2007
Super Mario Revolution - Herfst 2006
Super Smash Bros - 2007
Animal Crossing - 2007
Elebits - Herfst 2006
Godzilla - Herfst 2006
Happy Feet - Herfst 2006
Snoopy vs the Red Baron - Herfst 2006
Sonic - Herfst 2006
Red Steel - Herfst 2006
Tony Hawk - Herfst 2006
Monkey Ball - Herfst 2006
Rayman 4 - Herfst 2006