Sony's pre-E3 persconferentie

Leo (leejow)
De perspresentatie van Sony is inmiddels afgelopen. Hieronder is het live-verslag te lezen. Als je bij het begin wilt beginnen moet je van onder naar boven lezen.

03:46 Show afgelopen

03: 44 Launchplan! Twee soorten PS3 pakketten: de console met 20 GB HDD of de console met 60GB HDD. Japan: 11 november 59.800 yen voor 20 gb, en een open prijs voor de retailers. 17 november voor Noord-Amerika, $499 voor 20GB en $599 voor 60GB. Europa ook op 17 november en €499 voor 20 GB en €599 voor 60. Twee miljoen units bij de launch, vier miljoen eind van het jaar 2006 en eind maart 2007 6 miljoen.




03:41 Via de demonstratie van een flightsim wordt de toepassing van de controller getoond. Het vliegtuig kan bestuurd worden door de controller te bewegen, en vervolgens de buttons te gebruiken om te schieten.



03:34 Ken Kutaragi wordt op het podium gehaald en mag zijn zegje doen. Hij laat (verrassend genoeg) de nieuwe controller zien. De controller is gevoelig voor bewegingen zonder dat het gebruik maakt van een sensor.

03:31 Nog maar net bijgekomen van de ene grote titel, volgt de andere al weer. Erg realistische beelden van Metal Gear Solid 4. Het filmpje werd afgesloten met "Coming 2007".



03:28 Uiterst spectaculaire beelden van Square Enix van Final Fantasy XIII!

03:27 Electronic Arts heeft al zo'n 10 titels in ontwikkeling voor de PS3 waaronder Madden NFL 07, NBA 07, Tiger Woods Pro Golf Tour, Army of Two en Medal of Honor: Airborne.

03:24 Nu volgt er een demonstratie van de Universal Capture. De PlayStation 3 kan realtime een gecapturede personage (in dit geval Tiger Woods) animeren nadat ze hem eerder hadden gecaptured in een studio.

03:21 EA Canada komt met een PS2 / PS3 vergelijking. Als voorbeeld een basketbalspeler die bewegelijker is en vectoren kan volgen bij de PS3. De demonstratie laat goed zien wat developers zoals EA meer kunnen met de PS3 wat de PS2 niet bood.

03:17 Third-party titels worden getoond. Een nieuwe Gundam game, Codearms: Assault, Ridge Racer 7, Brothers in Arms: Hells Highway, Ridge Racer 7, Tekken 6, Sonic, Virtua Tennis 3, Stranglehold, Fatal Inertia en Armored Core 4.

03:09 In een erg actierijk filmpje wordt de alienshooter Resistance: Fall of Man getoond. Hiermee wordt ook een beetje de kracht van de PlayStation 3 geshowed.

03:06 De tweede titel is een shooter die zich in een jungle/maya-achtige omgeving afspeelt.

03:03 Twee nieuwe exclusieve titels! Als eerste een indrukwekkend filmpje van Eight Days.

03:00 In een introductiefilm worden de games Lair, Getaway (met een Amsterdams tintje?), Afrika, Everybody's Golf en Monster Kingdom getoond.

02:54 Heavenly Sword wordt gedemonstreerd en laat gelijk al een hoop soepele actie zien. Er wordt weinig gezegd, omdat de beelden genoeg zeggen.

02:51 Harrison showt nu de nieuwe Formule 1 game voor de PlayStation 3. Hij laat zien dat de PSP kan fungeren als een achteruitkijkspiegel. Hiermee demonstreert hij de integratie van de PSP in de PlayStation 3. De software hiervoor kan gratis gedownload worden.

02:48 Nu volgt een korte introductie over Genji 2. Het vervolg van de oosterse actiongame.



02:41 Harrison laat de interface zien van de PlayStation 3. Men laat een nieuwe Singstar zien om een indruk te geven van de interface. Singstar ondersteunt HD-content. Verder kan je in een SingStore muziek aanschaffen en vervolgens in Singstar laden. Er worden echter geen prijzen bekend gemaakt over de nummers die je in de winkel kan kopen.

02:39 Er komt downloadable content voor de PSP. Via een emulator kan men oude PSX spellen downloaden en vervolgens spelen. Harai demonstreert Ridge Racer op de PSP. Via prepaid cards kan je via het Sony de spellen afrekenen aangezien ze niet gratis zullen zijn.

02:34 De makers van EyeToy komen met een nieuwe game genaamd The Eye of Judgement. Via een webcam kan je een klassieke cardgame met je handen bedienen. Je kan met je handen je kaarten elkaar laten aanvallen. Je kan je eigen kaarten meenemen en interactief met je vrienden je kaarten met elkaar laten vechten.

02:32 De volgende Gran Turismo voor de PlayStation 3 zal deze GT HD grafisch overtreffen. Na de E3 zullen er online betatests beginnen gebaseerd op de online ervaring van GT4. Gemiddeld kwam een Gran Turismo game na 1.5 jaar pas op de nieuwe PlayStation uit. Yamauchi beloofd dat de nieuwe GT veel sneller op de PlayStation 3 zal verschijnen na de launch.

02:20 GT HD zal 1080p resolutie aan kunnen op 60fps zodat het spel geschikt is voor de PlayStation 3. Yamauchi geeft een korte demonstratie van de game. Inmiddels is ook al de controller online verschenen.

02:18 Phil roept developmentgoeroe Yamauchi het podium. En die kan alleen Japans praten, dus een vertaler helpt een handje. Yamauchi laat de nieuwe titel Gran Turismo HD zien. Dit is een geupdate versie van GT 4 voor de PlayStation 3

02:15 De PlayStation 3 zal in november wereldwijd in het zwart worden geleverd. Het stokje wordt overgegeven aan Phil Harrison, van Sony Computer Entertainment.

02:13 Harai bevestigd dat elke verkochte PlayStation 3 een hardeschijf aan boord zal hebben.

02:09 PS3 is aan bod, de bekende specificaties worden weer besproken.

02:03 Er komen in Amerika 5 "Greatest Hits" games. Hieronder vallen Wipeout Pure, Ape Escape On the Loose, ATV offroad Fury, Hot Shots Golf, en Twisted Metal.

02:02 Nu worden PSP titels aangekondigd. Ape Academy 2, Planet PSP, Killzone: Liberation, B-Boy, Loco Roco, Syphonfilter: Dark Mirror World Tour Soccer 2, TalkMan en Gangs of London flitsen voorbij.

01:54 Kaz Harai van Sony is begonnen met de gebruikelijke intro over Sony en de genomen keuzes in de afgelopen tijden.

01:52 En we zijn begonnen!

01:49 Michael Jackson - Billy Jean schalt nu uit de stream. Ja, iedereen is nog aan het wachten...

01:44 Stream bekijkers zijn nu gezegend met stereo geluid. De pers kan nu eindelijk plaats nemen en wachten tot de rest binnen is. Waarschijnlijk gaat de persconferentie binnen 15 minuten beginnen, dus een uur later dan geplanned.

01:36 De zaal loopt al aardig vol, en ondertussen zijn de eerste streams ook al gestart met uitzenden. De persconferentie kan nu elk moment beginnen!

01:24 Er staan nog steeds mensen in de rij te wachten, dus de persconferentie kan nog steeds niet beginnen. Er is helaas geen ijscoman in de buurt om de wachtende journalisten te bedienen.

01:06 Alle journalisten hebben plaatsgenomen moeten nog plaatsnemen en hebben persmedia gekregen in de vorm van een Sony Memory Stick. Er zijn nog rijen voor de zaal, dus het zal wat later gaan beginnen.