"Next-gen DVD strijd beslist de beste verkopende console"

Leo (leejow)
Volgens analist Michael Pachter zal de volgende console war beslist worden door het populairste next-gen DVD formaat. Als de consument eenmaal de keuze heeft gemaakt tussen Blu-Ray en HD-DVD zal de keuze tussen een console ook makkelijker gemaakt worden volgens Pachter.
quote
"Should Sony win the high definition DVD format war, we expect a more rapid adoption rate for the PS3; should Sony lose the DVD war, we expect sales of the PS3 to approximate annual sales of the Xbox 360, and believe that Microsoft can retain its first mover advantage,"

legde Pachter uit.
Net als andere analisten denkt Pachter dat Sony's Blu-Ray formaat de populairste zal worden, ondanks dat Blu-Ray duurder is en later op de markt zal komen dan HD-DVD. Hiermee verwacht hij dat de PlayStation 3 uiteindelijk de meest verkochte console zal zijn doordat Sony het winnende DVD-formaat op de markt brengt.
quote
"We expect the dominant console at the end of the next cycle to be the Sony PlayStation 3, primarily due to our assessment that Sony will win the high definition DVD format war."

Pachter verwacht dat na 2007 Sony in Amerika en Europa het grootste marktaandeel zal hebben van 45%, gevolgd door Microsoft met 35% en Nintendo met 20%. In Japan zal Sony heersen met zo'n 65% marktaandeel en Nintendo volgen met 25% waardoor Microsoft de achterloper zal zijn met zo'n 10%.

Pachter is goed te spreken over de toekomst van de Nintendo Wii. Hij denkt dat de console goed zal profiteren van zijn positie als tweede console, en het uitermate geschikt is voor de massa. Daarbij vermeldt hij dat de consument zich dan niet gedwongen voelt om een HD-TV te kopen.

Als laatste verwacht Pachter dat de Wii zal profiteren van zijn vele exclusieve titels. De Xbox 360 en PlayStation 3 zijn een stuk gelijkwaardiger, waardoor Microsoft en Sony veel meer met elkaar moeten concurreren.