Phantasy Star Universe servers toch gescheiden?

koei
Phantasy Star Universe zal net zoals de vorige delen zowel offline als online te spelen zijn. De single player ervaring zal ongeveer 40 uur in beslag nemen en zal je in de schoenen zetten van de zeventienjarige Ethan Waber, wiens zus is ontvoerd door een mysterieuze kracht die bekend staat als THE SEED.

In het online-gedeelte van het spel zullen de spelers een geheel nieuw en ander character kunnen maken dan degene in het single player-gedeelte. De speler zal de keuze hebben uit een reeks buitenaardse rassen. In tegenstelling tot de vorige delen kunnen er in dit deel honderden spelers in één wereld rondlopen, waar dit eerst beperkt was tot een maximum van vier. De online wereld van Phantasy Star Universe zal drie planeten beslaan in het Grarl zonnestelsel.

Het spel zal gaan verschijnen voor de PS2, PC en Xbox 360. Het is al enige tijd bekend dat de PC en PS2 versies online gelinkt zullen zijn waardoor spelers van beide platformen met elkaar kunnen gamen. De geruchten gaan nu dat de Xbox 360 versie zich niet hierbij zal gaan voegen maar eigen servers zal gaan gebruiken. Het samenspelen van PS2/PC en Xbox 360 gamers zal dus helaas niet gaan gebeuren, Xbox 360 gamers zullen enkel met andere Xbox 360 gamers kunnen spelen.

Dit bericht is nog niet bevestigd, dus er bestaat nog hoop voor de mensen die graag met iedereen samen willen gamen.