Barrow Hill demo beschikbaar

Astrid (lizardtattoo)
Barrow Hill is een oeroude grafheuvel in Cornwall, Groot-Brittannië. Vergelijkbaar met Stonehenge maar veel minder bekend. Mythes en legendes omringen de grafheuvel. De archeologen die er opgravingen deden legden dit proces nauwkeurig vast op beeld. Een van hen kwam op het idee om met dat materiaal een adventure game te maken; en Barrow Hill is het resultaat.

Het spel is een griezel-adventure, waarin je precies één nacht de tijd hebt om uit te vinden wat er waar is van de mythes en legendes. In het verleden zijn er namelijk geheimzinninge dingen gebeurd. Zo is het complete team van bouwvakkers die een benzinestation aan het aanleggen waren op de heuvel spoorloos verdwenen. Een beroemde archeologe, Amelia Rumford, onderzocht de stenen in de jaren '80. Haar onderzoeksresultaten leken te suggereren dat de stenen in beweging waren... maar aangezien ook zij spoorloos is verdwenen is er niemand die haar kan vragen hoe ze daarbij kwam. Nu begint de beroemde archeoloog Conrad Morse een nieuw onderzoek, en jij mag daarbij helpen. Je krijgt de beschikking over allerlei technieken en werktuigen die werkelijk in de archeologie gebruikt worden.

De demo is te downloaden op de officiële site van Barrow Hill alsmede op Worthplaying en 3DGamers. De demo is 90 MB groot.