Sony, Microsoft en Nintendo presentaties voor de E3

Maarten (kepler)
Zoals elk jaar houden de drie grote spelers in de console-market een pers-conferentie een aantal dagen voordat de E3 officieel begint. Sony zal als eerste de pers toespreken op maandag-middag 8 mei. De dag erna zal 's ochtends Microsoft wat dingen laten zien en die middag zal Nintendo een verhaaltje vertellen.

Sony's presentatie zal plaats vinden in de filmstudio's van Sony. Het enige wat Sony nu officieel heeft bekend gemaakt is de wereldwijde launch van de PS3. Verder is er nog een hoop onbekend, zoals bijvoorbeeld de prijs, of de PS3 gebundeld zal worden met een game, hoe het online-systeem precies in elkaar steekt. En natuurlijk wacht iedereen op echte ingame-beelden van de PlayStation 3. Hiervan zijn de laatste tijd wel wat slechte kwaliteit filmpjes opgedoken. Van echte ingame-beelden was niet echt sprake omdat dit vooral tech-demo's waren van de Gamers Developers Conference.

Ook van Nintendo wordt veel verwacht tijdens de presentatie. Er is officieel nog minder bekend over de Revolution dan over de PS3. De verwachting is dat ook tijdens deze presentatie details over de prijs en launch bekend gemaakt zullen worden.

De Xbox 360 is al een tijdje op de markt, maar er komen nog een aantal grote games aan voor deze console. Microsoft zal een aantal van de games tonen op hun presentatie en de verwachting is dat ze het ook zullen hebben over PC-gamen in combinatie met Windows Vista.