Xbox 360 zorgt voor verlies Microsoft

Microsoft heeft haar cijfers voor het kwartaal dat eindigde op 31 december bekend gemaakt. Het eerste wat hieraan opvalt is dat de Home and Entertainment divisie, welke verantwoordelijk is voor de Xbox, 293 miljoen dollar verlies heeft gemaakt. De opbrengsten en winst van Microsoft zijn overigens wel gestegen; met respectievelijk 9 procent naar 11,84 miljard dollar en 5 procent naar 3,65 miljard dollar. Echt medelijden hoeven we dus niet te hebben.

Microsoft legt de schuld bij de aanhoudende problemen met de levering van bepaalde Xbox 360-onderdelen, maar zegt hard bezig te zijn met een oplossing. Volgens Microsoft zijn er in de aanloop naar kerst wereldwijd 1,5 miljoen consoles verkocht: 900.000 in Noord Amerika, 500.000 in Europa, het Midden Oosten en Afrika en 100.000 in Japan.

Aanvankelijk wilde Microsoft in de 90 dagen na de launch 3 miljoen consoles verkopen. Vanwegen de grote vraag is er een sterk tekort aan voorraad ontstaan en heeft Mircosoft haar voorspelling bij moeten stellen naar 2,5 miljoen. Aangezien Microsoft zegt dicht bij een oplossing te zijn voor de leveringsproblemen, denkt ze nog steeds dat het moet lukken om voor juli 4,5 tot 5,5 miljoen consoles verscheept te hebben.