3000 AD ontwikkelt twee Xbox 360 games

Maarten (kepler)
3000 AD, de ontwikkelaar van de PC-games Battlecruiser en Universal Combat, heeft aangekondigd dat ze twee nieuwe Xbox 360-games zullen ontwikkelen.

De eerste game is Hostile Intent: Planetfall. Dit zal een pure actie-game worden en juist de sim-elementen en complexiteit mijden van de eerdere games van 3000 AD zoals Battlecruiser. De omgevingen zullen niet zo groot zijn als in eerdere games, maar nog steeds groter dan andere console-games. De verhaallijn zal inhouden dat je de ruimte en andere planeten gaat verkennen. Je kunt jezelf opwerken van piloot tot commandant.

De tweede game is KnightBlade: Line of Defense. Deze game zal de eerste zijn van een trilogie die het verhaal zal vertellen van een bende bandieten die rondvliegen in een gestolen ruimtevoertuig. Deze bende is echter wel de laatste lijn van verdedeging van de aarde. Er zitten 14 personen in de bende en je kunt een FPS verwachten, maar ook voertuig-combat.

3000 AD heeft echter nog wel twee titels voor de PC in ontwikkeling. KnightBlade zal namelijk ook naar de PC komen en ook zal Battlecruiser: The Last Decade volgend jaar verschijnen als afsluiting van de reeks games onder naam Battlecruiser en Universal Combat.