Star Wars: Empire at War screens en interview

Yngwie
David Silverstein, producer bij LucasArts heeft in een kort interview wat meer info gegeven over de game Star Wars: Empire at War. Een aantal belangrijke punten:

- Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de jaren voor episode IV. Hoewel het originele verhaal zoveel mogelijk gevolgd wordt zal de speler veel invloed uit kunnen oefenen op de verloop in de game.

- Plaatsen van blijvende elementen in de game is cruciaal om succesvol te zijn in de game. Er moet dan ook goed nagedacht worden welke gebouwen waar neergezet worden. De beschikbare units zijn afhankelijk van welke zaken op dat moment aanwezig zijn en er moet dan ook op galactische schaal nagedacht worden in plaats van op korte termijn zoals in de meeste RTS games.

- Er zijn meerdere multiplayer elementen zoals 1v1 campaigns waarin spelers elkaar bevechten om overheersing van de ruimte. Er zijn ook skirmish battles voor 1v1 tot 4v4 spelers in maps die zich in de ruimte of op planeten afspelen.

- Morgen (18 januari dus) zal er een demo gereleased worden waarmee je alvast een en ander kunt uitproberen. Op 16 februari moet de game in de US de winkels liggen en een dag later in Europa.