[update] PS3 op 120FPS?

Ken Kutaragi, directeur van Sony Computer Entertainment, heeft op de Tokyo International Digital Conference afgelopen woensdag gezegd hij verwacht dat de PS3 in staat zal zijn om games films af te spelen op 120 fps.

Buiten beschouwing gelaten dat zelfs nieuwe tv's nog niet in staat zijn om 120 keer per seconden het scherm te verversen, zegt Kutaragi dat hij graag ziet dat de PS3 klaar is om gebruik te maken van nieuwe technologiën zodra ze beschikbaar komen.

Wat betreft de Cell chip in het hart van de PS3, heeft Kutaragi ook goede hoop voor diens toekomst naast gamen. Met als voorbeeld HD-TV, zei hij dat de Chell chip op vele manieren gebruik kan maken van die technologie. Zo zou het mogelijk zijn om de laatste krant te bekijken op ware grootte, of meerdere HD televisiekanalen tegelijk op het scherm tonen, of video conferencing. Hij benadrukt ook dat de Cell chip gebruikt kan worden om meer dan 10 HDTV kanalen tegelijk te decoderen en dat hij ook in staat is om effecten toe te voegen als rotatie en zoomen.

Update:
Zoals nu blijkt, heeft onze bron, Gamespot.com, er een potje van gemaakt. Zij hebben namelijk 'films' vertaald als 'games'. Het komt er dus op neer dat Kutaragi sprak over films op 120 fps en niet games.