Meer details Resident Evil: Deadly Silence bekend

Mark (Strolie75)
Nu de release van Resident Evil: Deadly Silence in Japan steeds dichterbij komt worden er ook steeds meer details bekend over deze remake/port van de originele PlayStation-versie van Resident Evil op de Nintendo DS. Zo valt in het nieuwe nummer van het Japanse gamesblad Famitsu een uitgebreide preview te lezen.

Resident Evil: Deadly Silence beschikt over een classic mode en een rebirth mode.

De classic mode laat de klassieke controls en puzzels uit de PlayStation-versie ongewijzigd. Dus geen extra's of gebruik van het touchscreen. Erg leuk is dat bij deze classic mode ook het originele openingsfilmje aanwezig is, zo'n beetje de foutste FMV intro ooit gemaakt!

De rebirth mode biedt wel een aantal extra's en maakt gebruik van de mogelijkheden van het touchscreen. Zo zijn first person gevechten met het mes mogelijk en zijn er puzzels die met behulp van het touchscreen en de stylus opgelost kunnen worden. Tenslotte beschikt de game over wireless mogelijkheden. Tot vier spelers kunnen met elkaar of tegen elkaar spelen. Wanneer spelers er voor kiezen om met elkaar te spelen is het doel om samen te werken om uit een landhuis te ontsnappen. Wanneer besloten wordt om het tegen elkaar op te nemen wordt het een wedstrijd wie binnen een bepaalde tijd de meeste zombies kan doden.