Xbox 360 verstoort Wal-Mart scanners

Maarten (kepler)
Alle Xbox 360-demo pods in de Amerikaans Wal-Mart zijn uitgeschakeld omdat ze de mobiele scanners verstoren van de winkel. Microsoft heeft erkend dat er een probleem is en dat een softwarematige oplossing al verstuurd is.

"The Xbox 360 encountered some minor wireless interference issues that are specific to some retail environments". De Xbox 360 gebruikt een 2.4 GHz-band voor de draadloze controllers. Deze band wordt ook gebruikt in draadloze telefoons en draadloze routers. Sinds de komst van deze apparaten hebben verschillende winkeliers gemeld dat deze frequentie stoort met de apparatuur van voorraadbeheer.

Binnen 24 uur had Microsoft het probleem opgelost en een fix naar de Wal-Mart winkels gestuurd. Het is nog onduidelijk of de Xbox 360 gaat zorgen voor problemen met andere draadloze apparaten. De woordvoerder van Microsoft is ervan overtuigd dat dit niet het geval is en had hierover het volgende te melden: The issue is specific to the equipment used in a few retail environment. Xbox 360, like portable phones, wireless network routers, and Bluetooth devices, emits radio frequency in the 2.4GHz band. It is possible that devices that do not comply with FCC/ETSI rules of operation in this band may not properly handle interference from other 2.4GHz sources. Such devices would be extremely rare in a home environment."

Met dank aan Kabouter voor het melden via IRC