The Governator reageert op aanklacht gamesindustrie

Arjen (Mr_Belvedere)
De Governor van Californië, Arnold Schwarzenegger, heeft gereageerd op de eerder gemelde aanklacht van de Video Software Dealers Association en de Entertainment Software Association:
"[...]
Ten days ago I signed into law legislation that requires violent video games be clearly labeled and prohibits their sale to children under 18 years old. Many of these games are made for adults and choosing games that are appropriate for kids should be a decision made by their parents. California's new law will ensure parental involvement in determining which video games are appropriate for their children. I believe strongly that we must give parents the tools to help them protect their children. I will do everything in my power to preserve this new law and I urge the Attorney General to mount a vigorous defense of California's ability to prevent the sale of these games to children.
[...]"


Leland Yee, auteur van de California Bill AB1179 verklaarde tevens dat de video game industrie niet geïnteresseerd is in de gezondheid van kinderen. "Ze zijn enkel geïnteresseerd in eigen financiëel gewin. Het wetsvoorstel is gemaakt met behulp van experts op het gebied van de grondwet . Ik verwacht dat de rechtbank het met mij eens is dat AB1179 in orde is.

"De geschiedenis heeft in gevallen van kinderarbeid en geweld bewezen dat er wetten moeten zijn die hen beschermen. Ik geloof in de First Amendment en het recht op vrije meningsuiting, maar als een game een speler in staat stelt om virtueel te verkrachten en te moorden moeten wij als gemeenschap onze kinderen beschermen. Net zoals wij dat doen voor alcohol, tabak en pornografie."