King Kong beste game in Leipzig

Maarten (kepler)
Op de Games Convention in Leipzig is het spel King Kong uitgekozen tot beste spel van de show. De game werd uitgekozen door een zes-koppige jury, bestaande uit media-specialisten. De Games Convention is bezocht door 134.000 mensen en op de beursvloer stonden 280 standjes. Deze beurs is de grootste games-beurs in Europa.

"Peter Jackson's King Kong shows how an intense game environment can be created when a game designer and movie director collaborate on a video game project. The action adventure game transports players inside the movie and allows them to see what's possible in a video game – in contrast to movies. The world in which King Kong lives seems so real and enthralling that players will do everything they can to survive." aldus de Jury op de Games Convention. Ubisoft is zoals te verwachten erg blij met deze prijs en zegt dat het een beloning is voor het harde werk dat het ontwikkelings-team heeft geleverd.

Een PC-screenshot

De game King Kong volgt ongeveer dezelfde verhaallijn als de film van Peter Jackson (die binnenkort in de bioscoop draait), maar gaat op sommige momenten nog verder. Je zal het merendeel van het spel spelen als Jack Driscoll, maar een gedeelte zal je spelen als King Kong. Het spel moet aan het einde van dit jaar in de winkels liggen.