Iedere 3 maanden nieuwe HL2 episode?

Half-Life 2 fanaten kunnen de komende tijd hun hart ophalen. Zo zijn er onder ander berichten dat Valve van plan is iedere drie(!) maanden een nieuwe episode uit te brengen voor de opvolger van de bekende FPS.

In een artikel in de laatste editie van het Amerikaanse tijdschrift Computer Gaming World wordt tevens gemeld dat Valve ontwerpen heeft voor retail boxed sets. Dit uiteraard naast de mogelijkheid om het spel te downloaden via Steam.

Uit het artikel blijkt ook dat het plot van het Lost Coast level dat de nieuwe HDR techniek ondersteunt verband houdt met het plot van de opvolger waarin wat meer bekend wordt over het verhaal achter Ravenholm, met in het bijzonder hoe het zit met de hele headcrab-teistering.

Het artikel wist ook te vertellen dat bij de aankomende HL2 episode, Aftermath, specifiek is gekeken naar AI verbeteringen voor rebellen wat betreft 'collaborative action' (waarschijnlijk het samen vechten met rebellen) en dat de episode NA Aftermath zich zal richten op voertuigen.

Waarschijnlijk gaat ook de Hydra (blauwe tentakel ding), dat uitgebreid getoond werd in beelden van voor de Half-Life 2 hype echt begon, nu van zich laten horen en een van de episodes. Whoohoo!

Ten slotte, Steam ondergaat momenteel een vrij grote verbouwing, wat weer potentieel goed nieuws is voor degenen die Steam verafschuwen.