CD-wisselaar gepakt wegens oplichting

koei
In de Verenigde Staten is een man die games kocht in de winkel en deze terugbracht met een blanco CD in plaats van het originele spel, gepakt omdat hij deze vorm van oplichting te lang en te vaak gebuikte, zo heeft de politie van Utah verklaard.

Volgens rechercheur James Sheldon waren winkels in het gebied waar de man opereerde extra op aan het letten op een verdachte ruiler. De man nam de nieuw gekochte games mee naar zijn hotelkamer, waar hij ze uitpakte, de CD eruit haalde en verving door een blanco CD, waarna hij het spel weer inpakte in het originele verpakkingsplastic. Met deze ingepakte versie ging hij vervolgens terug naar de winkel waar hij het spel terug bracht. De originele CD verkocht bij op eBay.

Werknemers van ShopKo in West Bountiful belden vrijdag de politie nadat de man had geprobeerd om twee games terug te brengen. De man, die nog in zijn proeftijd zat wegens eerdere soortgelijke vormen van oplichting, werd opgepakt voor diefstal en fraude.

Sheldon zei dat de man in een week ongeveer 7.000 dollar had gedeponeerd op zijn rekening. De methode van de man was erg goed, alleen werd hij te hebberig. Als de man slechts een week actief zou zijn geweest in het gebied dan zou hij niet gepakt zijn, maar de man was meerdere weken actief in hetzelfde gebied.