Fight Night Round 3 komt naar next-gen consoles

Volgens nieuwe details die zich over het internet verspreiden, belooft EA's next-gen boxgame Fight Night Round 3 met een zeer hoog detailniveau te komen. Je kan dus nog mooier iemand op zíjn hoofd rammen.

Een van de belangrijkste doelen van EA voor dit derde deel uit de reeks, is het creëren van unieke persoonlijkheden van alle vechters in het spel. Iedere karakter krijgt zijn individuele vechtstijl, waardoor de gamer met iedere boxer zal moeten spelen om uit te kunnen blinken. De ontwikkelaars zijn zelfs bezig met het ontwerpen van een eigen schademodel voor ieder karakter. Het bloed komt dus van alle kanten.

EA wil met deze game duidelijk laten zien hoe ver ze al zijn op het gebied van grafische ontwikkeling. Iets waarin dit tot uiting komt is dat er geen in-game HUD in zit die het gezondheidsniveau aangeeft. Dit zal je dus af moeten lezen aan de gezichtsexpressie en andere uiterlijke kenmerken die aangeven hoe het gaat met de conditie van de boxer. Dus als er ineens een bot uit je rug steekt, is dat waarschijnlijk geen goed nieuws.

Tenslotte, het gebruikelijke commentaarrooster zal begeleid worden door real-time picture-in-picture beelden van de meepratende commentatoren. Ook selecteert het spel automatisch de beste stukjes van je partijen voor de replay.

Op het eerste gezicht klinkt Fight Night Round 3 als een veelbelovende game. Of dit echt zo zal zijn, weten we pas wanneer hij uitkomt op de Xbox 360 en PS3... in 2007.