Prince of Persia naar Nintendo DS

Astrid (lizardtattoo)
Er komt een nieuw spel met de prins van Persië in de hoofdrol. Battles of Prince of Persia wordt echter geen action-adventure zoals de eerdere delen maar een card-battlegame. Het spel wordt ontwikkeld door de in Canadese developmentstudio van Ubisoft en moet nog voor de kerst in de winkels liggen.

Battles of Prince of Persia speelt zich af in een tijdperk tussen Sands of Time en Warrior Within en zal personages van beide games bevatten. Terwijl de prins zich probeert te ontdoen van de Dahaka uit Warrior Within ontketent hij per ongeluk een oorlog tussen Persië en India. Spelers beschikken over een kaartendek en moeten met speciaal voor dit spel ontworpen regels campagnes uitvechten.

Naast singleplayercampagnes zullen er ook multiplayer-campagnes zijn die wireless tegen anderen gespeeld kunnen worden. Ook is het mogelijk op deze manier kaarten uit te wisselen. Om tegen anderen te spelen die geen DS bezitten kunnen multiplayer-campagnes ook via het zogenaamde 'hotseat'-principe gespeeld worden (de DS wordt hierbij steeds doorgegeven aan de tegenstander).