Onderzoek naar populariteit DS en PSP

Bernd (Retuobak)
Online marktonderzoeksbureau Wavemetrix heeft een onderzoek gedaan naar de populariteit van de Nintendo DS en Sony PSP. Over het algemeen bleek de DS populairder en beter gewaardeerd met een ruime marge. Wavemetrix heeft ook gekeken naar de verschillende aspecten van de handheld, hoe de consumenten deze waardeerden per platform en waar ze graag verbetering in zouden zien.

Games:
DS: Klanten willen een groter en gevarieerder aanbod van games
PSP: Klanten zien graag een verbeterde analoge stick en meer 'gewone' game releases

Kwaliteit:
DS: Veel klachten over de kwaliteit van de schermen, klanten zouden graag meer krasbestendige en stevigere materialen gebruikt zien worden.
PSP: Zeer veel klachten over de kwaliteit van de PSP in sterk uiteenlopende gebieden, klanten willen dat Sony duidelijke stappen zet om dit te verbeteren.

Scherm:
Bij zowel de DS als de PSP willen de klanten dat er wat gedaan wordt aan de problemen met dode pixels.

Waar voor je geld:
Volgens klanten biedt de PSP te weinig om de hogere retail prijs te compenseren, de DS zou meer dan voldoende bieden voor de relatief lage retail prijs.

Verder klaagt men in mindere mate bij de DS over het gebrek aan grafische kracht bij de handheld en klaagt men bij de PSP over het niet verslavend zijn van de meeste games.

NB: Het onderzoek is gedaan door te kijken naar de meningen van kopers op fora, hierdoor kunnen de resultaten mogelijk de werkelijkheid niet accuraat weergeven