Kutaragi: 'Mensen moeten sparen voor een PlayStation 3'

Steven (Steeven)
De geruchten rond de prijzen van de next-gen consoles duiken de laatste tijd regelmatig op, maar duidelijkheid lijken ze niet te bieden. Ken Kutaragi, de baas van Sony Computer Entertainment, heeft ook een paar vage uitspraken gemaakt over de prijs van de PlayStation 3. Dit deed hij tegen Toyo Keizai, een grote Japanse website die in het teken staat van de economie.

Kutaragi zegt dat consumenten hard zullen moeten werken om een PlayStation 3 te kunnen kopen. 'Ons doel met de PlayStation 3 is dat mensen zullen denken dat ze meer uren willen gaan werken om er één te kopen'. Kutaragi wil dat mensen het gevoel krijgen een PlayStation 3 te willen, ten koste van alles.

Onlangs ging het gerucht rond dat de PlayStation 3 zo rond de $399 dollar zou gaan kosten. Dit in tegenstelling tot de Xbox 360, waar geruchten zeggen dat de console van Microsoft zo rond de $299 dollar gaat kosten. Een hogere verkoopprijs is niet ongunstig voor een console-fabrikant, omdat zo tijdelijk de hoge kosten voor het produceren van consoles gedekt worden. Maar het kan ook betekenen dat mensen de console links laten liggen en wachten op een prijsverlaging, of kiezen voor de concurrent.