Afkick kliniek voor MMORPG spelers geopend

Remy (gieling)
China heeft als eerste ter wereld een afkick-kliniek geopend voor verslaafde internetters die met name verslaafd zijn aan Mass Multiplayer Online RPG's. De patiënten vertonen onder andere depressie-verschijnselen, hebben verschillende angsten, zijn contactgestoord en hebben slaapproblemen. Dit zijn allemaal jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Je kan dus begrijpen dat velen ook niet meer aan hun school toekomen.
"[...]
A soft-spoken 21-year-old man from northeastern Heilongjiang province who had been in the clinic for 10 days said his addiction had helped him escape from family pressures about his studies.

"I would stay up for 24 hours. I would eat only in front of the computer," he said.
[...]"


Om de therapie te volgen moet voor Chinese begrippen diep in de buidel worden getast, het kost namelijk 48 dollar per dag waar een gemiddeld inkomen op 20 dollar per dag ligt. Deze therapie is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Voor dat bedrag staan er echter wel elf artsen en nog een hoop zusters voor de patiënt klaar. Om deze van zijn of haar verslaving af te helpen wordt soms zelfs gebruik gemaakt van shocktherapie.

Hier kan je het hele artikel doorlezen.