Vrouwen bestormen spellenmarkt

-Mzraki-
Eindelijk begint de tot voorheen voornamelijk door mannen gedomineerde gameswereld wat meer vrouwen aan te trekken. Zo kochten net zoveel vrouwen als mannen het razend populaire 'The Sims'. Vrouwen staan te trappelen om de gameswereld over te nemen, dit werd gezegd op een game-conferentie in Schotland.

Games-consultant Ernest Adams voorspelt een enorme toename aan vrouwelijke gamers; met name in de massively-multiplayer online gaming genres zullen ze volgens Adams massaal aan het gamen slaan. Wat nu nog ontbreekt zijn de echte vrouwen-games. Naast DOA: Extreme Beach Volleybal en dergelijke zal er nu plaats gemaakt moeten worden voor de vrouwelijke interesses.

Verder zegt Adams dat de traditionele 'hack 'n slash' games vrouwen niet zullen interesseren, ook de tijdvretende strategiespellen zullen ze volgens hem links laten liggen. "Vrouwen hebben helemaal geen zin om al hun vrije tijd te besteden aan het spelen van games. Ze hebben een game nodig die je snel kan spelen en die weinig oefening kost".

De games die vrouwen vooral spelen per genre:
RPG - Final Fantasy
Adventures - Legend of Zelda
Eenvoudige racespellen - Colin MacRae Rally
Puzzel adventures - Prince of Persia: The Sands of Time
Arcade puzzelspellen - Tetris
Life simulations - The Sims