Itagaki ziet liever HD-DVD in Xbox 360

Tomonobu Itagaki, de grote man achter Dead or Alive en Ninja Gaiden van Team Ninja, heeft in een interview met Famitsu Xbox magazine laten weten dat hij niet achter de dvd-speler in de Xbox 360 staat. Itagaki had liever gezien dat het apparaat werd uitgerust met HD-DVD.

Itagaki is zeer te spreken over de 360. Hij heeft zich al meerdere malen erg positief uitgelaten over de hardware en ook de ontwikkelingsomgeving wordt geprezen door de Japanner. Toen bleek dat het apparaat in plaats van 256MB uitgerust zou gaan worden 512MB, was hij zelfs 'geroerd'.

Het enige probleem dat Itagaki heeft met de specs zit hem in de keuze van opslagmedium. Het apparaat maakt namelijk gebruik van two layer DVD. Deze hebben een maximale opslagcapaciteit van 9,4 gigabyte. Itagaki zegt dat dat komt omdat Amerikaanse en Europese ontwikkelaars vaker gebruik maken van real-time filmpjes. Japanse ontwikkelaars gebruiken liever gepre-renderde fimpjes. Deze nemen echter veel meer ruimte in. Itagaki gaf hierbij als voorbeeld de E3 trailer van Dead or Alive 4 die aanvankelijk al 2 gigabyte zou beslaan.

Over Xbox Live was Itagaki erg enthousiast. Hij verwacht dat meer gebruikers in zullen inloggen op Dead or Alive 4 dan het geval was bij Dead or Alive Ultimate. Doordat bijna iedereen de mogelijkheid heeft om in te loggen op Xbox Live, zou het makkelijk zijn online componenten een centraal onderdeel van het spel te maken. Daarnaast zegt Itagaki dat de Xbox Live features van Dead or Alive 4 veel uitgebreider zullen dan die van Ultimate.