Harde schijf niet standaard bij PS3?

Bernd (Retuobak)
Volgens berichten uit de Japanse pers zal de PlayStation 3 niet standaard verkocht worden met een harde schijf, maar zal deze verkocht worden als add-on unit. Volgens het bekende Japanse blad Famitsu zal de PS3 een slot onderaan de console hebben waarin een 2,5" harde schijf zal passen (laptop grootte).

De PlayStation 3 zal de harde schijf waarschijnlijk gaan gebruiken voor een groot aantal multimedia-functionaliteiten, bijvoorbeeld het rippen van DVD's naar de harde schijf en het downloaden van media van online winkels. Ken Kutaragi, CEO van Sony Computer Entertainment liet eerder weten dat Sony nog geen beslissing had gemaakt over het wel of niet standaard maken van de harde schijf. Kutaragi liet ook weten dat de harde schijf tot zo'n 80GB aan grootte zou hebben (tegen de 20GB van de Xbox 360)

Het is niet helemaal duidelijk of Famitsu zich op nieuwe informatie baseert of op vroegere uitspraken van onder andere Kutaragi.

Mocht de PS3 niet standaard een harde schijf hebben dan zal dit een voordeel geven aan de Xbox 360, vooral op het vlak van MMOG's (Massively Multiplayer Online Games) aangezien deze vaak aanzienlijke hoeveelheden opslagruimte vragen van de client. Mogelijk hoopt Sony dat de andere mogelijkheden voor opslag op de PS3 (memory stick, andere geheugenkaarten) afdoende zullen zijn voor deze games.

Een andere mogelijkheid is de lancering van 2 versies van de PS3, een met, en een zonder harde schijf. Een aanpak waarvan velen dachten dat Microsoft deze zou gaan gebruiken bij de Xbox 360.

Met dank aan Nipeng voor het melden van dit nieuws