Sony Europe klaagt Britse importwinkels aan

Steven (Steeven)
Sony Computer Entertainment Europe heeft besloten een groot aantal Britse importwinkels aan te klagen vanwege het importeren en verkopen van PSP's. Vooral kleine onlinewinkels moeten het ontgelden, omdat ze handelsmerken zouden schenden. Ook het aanhalen van verlies van opbrengst is een reden.

Ondanks de aanklacht voor het schenden van handelsmerken is Sony zelf ook nog niet rond met eenzelfde soort zaak in Europa. De benamingen voor PSP (in handen van Owtanet Limited sinds 2000), UMD (in handen van Olympus Corporation) en XMB zijn nog niet van Sony en het bedrijf mag ze daarom nog niet gebruiken.

Het is ook vreemd dat juist de kleinere winkels worden aangepakt, want de grotere winkelketens mogen de PSP gewoon verkopen zonder dat er een aanklacht tegen ze wordt ingediend. De winkel HMV verkoopt bijvoorbeeld al tijden talloze third party PSP produkten aan klanten met geïmporteerde PSP's. Niet alleen in Engeland, maar ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Italië en Griekenland wordt de PSP verkocht bij online winkels.

Dan Morelle, een aangeklaagde winkelier van ElectricBirdLand Limited, zegt: 'Ik heb een klein familiebedrijf waardoor ik geen peperdure advocaten in de arm kan nemen, zoals Sony dat wel kan'.