Non-stop gamerecord verbroken

In een poging om het wereld gamerecord te breken en om geld in te zamelen voor de lokale school, heeft de 25-jarige Brandon Erickson uit Portland, Oregon van 16 mei 8.00 uur tot 18 mei 14.10 uur non-stop Star Wars van Atari gespeeld in het beroemde Ground Kontrol Classic Arcade. En dat allemaal met één kwartje!
"[...]
I think I definitely got my money's worth. Star Wars only lets you rest for about 7 seconds between levels. The gameplay is absolutely relentless. If I had left the controls for even 30 seconds, it would have been over. It's the most mentally and physically exhausting thing I've ever done.
[...]"


Uitputting was niet de enige uitdaging waar Erickson mee te kampen had. Na bijna 35 slopende gameuren begonnen de controls het te begeven. Erickson dacht dat ie zijn recordpoging wel kon vergeten, maar hij ging verder en paste zijn gameplay gaandeweg aan. Toen hij eindelijk het vijandelijke vuur in de Death Star greppel het zwijgen had op weten te leggen, was hij al 54 uur en 10 minuten non-stop aan het spelen. Hiermee heeft hij het record uit 1984, dat op naam stond van Robert Mruczek met hetzelfde spel en een tijd van 49 en een half uur, ruim verbroken.

Naast het feit dat Erickson een nieuw record heeft gezet en ruim 1500 keer de Death Star heeft opgeblazen, heeft hij ook nog eens 800 dollar opgehaald voor de Portland Schools Foundation.