Morpheus R.I.P.

Arjen (Mr_Belvedere)
Donderdag 26 mei 2005 om 9 uur 's ochtends is Morpheus heengegaan.

Gelukkig niet de acteur Laurence Fishburne zelf, maar het character in de MMO The Matrix Online. Volgens de berichten zag de community een "mysterious assassin" die Morpheus naar de andere wereld hielp.

"Ze wilden beginnen met iets schokkends. Iets wat een diepe indruk zal achterlaten en dit was het", sprak Paul Chadwik, schrijver en scripter voor de online Matrix. Chadwick heeft een achtergrond in comics, waar het sterven van een held nogal eens met een korreltje zout moet worden genomen, maar hij zegt dat Morpheus voor The Matrix nu echt overleden is.

"Zeg nooit nooit natuurlijk", gaf hij toe. Maar als er plannen zijn om Morpheus weer tot leven te wekken, is Chadwick er niet mee bekend. Hij heeft tesamen met de Wachowskis de rode draad van het verhaal in The Matrix Online voor een jaar al geschreven.Chadwick deed het echter niet met liefde, hij vindt het jammer dat Morpheus stierf.

In de dagen daarvoor was er al een plot bezig waarin Morpheus het lichaam van Neo probeerde te bergen, maar hij werd tegengehouden door de machines. Hierop plantte Morpheus overal in The Matrix bommen.

Spelers van één van de drie fracties: The Machines, The Exiles en Morpheus eigen groep The Zionists kregen de opdracht de bommen te ontmantelen en Morpheus te stoppen. Er werd echter niemand bereid gevonden Morpheus aan te vallen.

"Wie heeft het gedaan?" is vanzelfsprekend de volgende opdracht in het online avontuur. Spelers zullen niet alleen worden aangespoord dat te ontdekken, maar ook om erachter te komen wie Morpheus nu eigenlijk is en wat zijn rol in het grote verhaal precies is. "We zullen Moprheus zo lang uitmelken als we kunnen", aldus Chadwkick. "He's a great character".