Harry Potter speelt met vuur

Astrid (lizardtattoo)
Het vierde boek over Harry Potter, the Goblet of Fire (Harry Potter en de Vuurbeker) wordt verfilmd. Electronic Arts en Warner Bros. Interactive Entertainment hebben aangekondigd dat er tegelijk met de film (in november) ook een game uitgebracht zal worden met dezelfde titel.

Het spel wordt ontwikkeld door de Britse studio van Electronic Arts (EAUK). Harvey Elliott, Executive Producer bij EAUK had er het volgende over te zeggen: "Harry Potter and the Goblet of Fire wordt het vijfde Harry Potter spel dat we gemaakt hebben en we zijn erg opgewonden over de nieuwe innovaties die het team erin heeft weten te stoppen. De hooggespannen verwachtingen voor de film en onze goede relatie met Warner Bros. Interactive Entertainment, hebben er aan bijgedragen dat we een spel gemaakt hebben dat echt een aanvulling vormt op de film."

In het spel wordt Harry Potter uitgekozen als kandidaat in het gevaarlijke Triwizard Toernooi. De deelnemers hieraan moeten een vuurspugende draak verslaan, vrienden uit de ijskoude diepten van het Zwarte Meer redden en een enorm en gevaarlijk doolhof doorkruisen. Een Quidditch World Cup en een duel met Lord Voldemort vormen andere actierijke onderdelen van het spel.

Er zal een nieuwe manier zijn om toverspreuken te gebruiken. Ook kan de speler in co-op met vrienden extra krachtige spreuken gebruiken. Electronic Arts heeft de eerste drie screenshots vrijgegeven: