Investeerders dreigen Eidos-directie met ontslag

Maarten (kepler)
De investeerders in Eidos dreigen met het ontslaan van de Eidos-directie wanneer deze niet ingaan op een overname bod van concurrent SCi. Op dit moment wil de directie juist in zee gaan met Elevation Partners, die een bod van 50 pence per aandeel biedt (een totaal van 71 miljoen pond).
SCi heeft een bod op tafel gelegd van 66 pence per aandeel, wat neerkomt op 96 miljoen pond. SCi heeft al support van aandeelhouders die 30 % in handen hebben van Eidos-aandelen.

Een investeerder vertelde het volgende gisteren aan de Britse krant The Telegraph: "Het is belachelijk dat de Eidos-directie het bod van Elevation nog niet heeft afgeslagen. Als Eidos niet zal doen wat de investeerders willen dan zijn we misschien genoodzaakt om een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen om de directie te laten ontslaan."

De directie wil Elevation echter nog wat extra tijd geven om hun bod te verhogen voordat ze het aanbod afslaan. Eidos wacht ook nog steeds op de details van beide boden. Elevation heeft gezegd dat een deel van de directie kan aanblijven, terwijl SCi hierover geen garantie kan geven. Wanneer Eidos ingaat op het bod van SCi dan zullen ze een compensatie bedrag van 700.000 pond moeten betalen aan Elevation.

Volgens een bank die contacten heeft met Elevation willen ze Eidos wel heel graag hebben en zullen ze zeker een hoger bod uitbrengen. Wie er uiteindelijk met Eidos aan de haal gaat zal dus nog een tijdje onduidelijk blijven. De investeerders en de directie van Eidos verschillen blijkbaar erg veel van mening.