Officiële verkoopcijfers Nintendo DS

Roy
De Nintendo DS verkoopt goed, tot aan het Paasweekend waren er ruim 500 000 exemplaren verkocht in Europa, dat is 77% van de geleverde stock. Veel winkeliers zijn al door hun voorraad heen.

Ook de games verkopen erg goed, met als beste twee verkopende games Mario 64 DS (ruim 250 000) en Wario Ware Touched! Nintendo verwacht dat de verkopen goed zullen blijven lopen, mede door een groot aantal titels dat nog op de DS zal verschijnen in 2005. Een aantal van deze games zijn: Yoshi Touch & Go van Nintendo (6 mei), Need for Speed Underground 2 van EA (27 mei) en Star Wars Episode III Revenge of the Sith van Activision (mei).

Jim Merrick, Senior Director European Marketing, zegt:

"[...]
De lancering van de Nintendo DS in Europa is een enorm succes. Europese gamers hebben de Nintendo DS warm onthaald. Ze laten er geen twijfel over bestaan dat de Nintendo DS de nieuwe “must-have” spelcomputer is! Nintendo heeft zich bij de ontwikkeling van de Nintendo DS als doel gesteld een geheel nieuwe vorm van portable gaming te creëren, die staat voor een innovatieve en uiterst vermakelijke ervaring. Wij zijn van mening dat dit doel tot in de details gerealiseerd is. Met het oog op de vele nieuwe fantastische games die eraan komen, zal de verkoop van de Nintendo DS alleen maar blijven stijgen.
[...]"