SOCOM III aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Zipper Interactive en Sony hebben aangekondigd aan een derde deel in de SOCOM-reeks te werken. Het spel krijgt de verrassende titel SOCOM III: U.S. Navy Seals en zal zich afspelen in Marokko, Polen en Bangladesh. Enige informatie over de singleplayer-versie van het spel is reeds bekend gemaakt, informatie over multiplayer is nog niet vrijgegeven.

De maps zullen door een nieuwe technologie vijf tot zes keer groter zijn dan in het laatste deel. Singleplayer maps zullen voorzien zijn van checkpoints zodat je halverwege een missie (die je uiteraard op verschillende manieren kan spelen) het spel kan opslaan.

Eén van de nieuwe features van het spel is de mogelijkheid om te zwemmen. Ook zul je verschillende voertuigen, waaronder humvees, light strike vehicles, technicals, T72 tanks, een SSCR assault boot, en een speed boot kunnen besturen. In-game communicatie vindt plaats via een context sensitive button, hiermee geef je je team bijvoorbeeld de opdracht om naar een bepaalde locatie te gaan of een deur open te breken.