Nintendo Revolution-geruchten

Roy
Er zijn weer enkele specificaties 'gelekt' van de Nintendo Revolution. Eens kijken wat ze dit keer allemaal inhouden:

* De naam van de machine wordt Nintendo 21
* De geplande release is eind 2005
* De games komen op dubbelzijdige 8 cm discs met 5.4 GB aan data
* Het apparaat gaat gebruik maken van "Home Game function" welke het IEEE protocol gebruikt om te communiceren met andere Nintendo 21- machines.
* De Home Game functie is gratis, sluit de AC adapter aan en je kan communiceren met andere Nintendo 21-machines en 'Nintendo Home'
* Save data wordt op de main unit opgeslagen en andere machines in het netwerk kunnen daar eventueel ook aanspraak op maken.
* De Nintendo Home machine is een soort base-station dat op verschillende locaties gezet kan worden en werkt via een PHS netwerk (soort mobiele telefoon netwerk) om te communiceren. Het kan gebruikt worden om te communiceren met handheld machines en ondersteunt de Home Game functie, ook kan je de laatste info van Nintendo ontvangen.
* Nintendo Home wordt ontwikkeld in samenwerking met Kyosera.
* De controller zal lijken op een Cube controller, maar dan met 'rubbing' mogelijkheden: je kan wrijven over je controller voor besturing in sommige games. De controller zal ook een gleuf hebben voor uitbreidingen.
* De gehele controller is drukgevoelig.
* Er zijn digitale uitgangen op de machine

Het lijkt er dus op dat Nintendo bezig is met een netwerk en dat er een controller komt die gewoon te gebruiken is, maar ook op de nieuwe manier via 'rubbing'.

Tot slot is hier alvast de eerste design-tekening van iemand: