Rockstar toch aangeklaagd vanwege Manhunt-moord

De vader van een neergestoken tiener overweegt juridische stappen tegen publisher Rockstar Games. De 14-jarige Stefan Pakeerah werd vermoord door zijn 17-jarige vriend Warren LeBlanc. Deze had hem naar een park in Leicester gelokt, gewapend met een mes en een klauwhamer.
Zijn vader Patrick beschuldigt de publisher van het spel Manhunt van de moord en noemt het de "instructiehandleiding" voor de wrede moord in februari.

Er is nog geen directe link met de game bewezen tijdens de zaak in Leicester Crown Court eerder dit jaar, maar Mr. Pakeerah wil nu testen of de publishers wel voorzichtig genoeg zijn geweest.

Zijn advocaat, Martin Day, verklaarde tegen BBC News:

"[...]
It is clear there is a difference of view, as you would expect. What he is trying to prove as claimant in the case is on the balance of probability, has this game brought about Stefan's death and I think we have got a fair chance of proving that.
[...]"


Rockstar North, developer van Manhunt, zegt dat de games bedoeld zijn voor een volwassen publiek en dat zij dit ook duidelijk aangeeft op de verpakking.

De commotie rond het spel door de aanklacht van Stefans ouders heeft geleid het uit de schappen halen van het spel door vele winkels. De politie die de zaak onderzoekt verwerpt echter de invloed van het spel en heeft de rechter van Leicester Crown Court verteld dat het geen onderdeel mag worden in de zaak tegen de 17-jarige.

De verdedigende advocaat, Roderick Price, zegt dat Warren Stefan heeft aangevallen in een poging hem te beroven, omdat hij bang was voor een gang genaamd The Crusaders aan wie hij nog £75 verschuldigd was. Volgens Price vermoordde LeBlanc Stefan in een "blinde paniek" en puur uit angst.