Realistisch racen in Enthusia Professional Racing screens

Steven (Steeven)
Konami lijkt op dreef de laatste tijd, want ook hun realistische racer Enthusia Professional Racing kent een hoop nieuwe screenshots. Het ziet er naar uit dat de game moet concurreren met Gran Turismo 4, omdat beide games exclusief voor de PlayStation 2 blijven.

De racegame moet ultrarealistisch worden - niet alleen qua graphics, maar ook de physics van de auto's en het besturen ervan. Er is zelfs aan de zwaartekracht gedacht. Konami noemt het systeem voor de zwaartekracht "Visual Gravity System" en geen enkele andere racer kent dit concept nog. Het is de bedoeling dat gamers niet alleen zien hoe tof het racen is, maar het ook kunnen "voelen".

Aan het aantal wagens ligt het niet: een paar honderd stuks staan tot je beschikking van wel veertig verschillende autofabrikanten. Je kunt in first- en thirdperson racen en ook het weer schijnt invloed te hebben op het rijgedrag van de auto's.
Konami heeft de game zo ontwikkeld dat niet alleen experts, maar ook nieuwkomers er zo mee aan de slag kunnen. Dit aspect hebben ze ook verwerkt in de AI. Er zal een twee player modus aanwezig zijn en voor de echte die-hards is de game ook compatible met een Logitech GT Force stuurwiel.

Bekijk hieronder de screenshots en hier zijn de andere screens te vinden.